شعار سال
یکشنبه 31 فروردین 1404
  • 1401/08/29 - 11:02
  • - تعداد بازدید: 74
  • - تعداد بازدیدکننده: 65
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد: افزایش مراکز جوار کارگاهی تا صدور مجوز سه روزه برای آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حذف واسطه‌های صدور مجوز آموزشگاه‌های آزاد با تسهیل در فرایند صدور مجوز از سوی دولت خبر داد.

غلامحسین حسینی‌نیا با اشاره به تأکید بر تسهیل در فضای کسب‌وکار گفت: در همین راستا به دستور وزیر کار در دولت سیزدهم، صدور مجوز آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد برای افراد واجد شرایط حداکثر طی سه روز کاری انجام می‌شود که در صورت اطاله بررسی، سیستم به‌صورت خودکار پس از روز سوم مجوز را صادر خواهد کرد.
به گفته حسینی‌نیا، با این اقدام، بساط خریدوفروش مجوز آموزشگاه‌های آزاد جمع و به اجحاف در حق مؤسسان آموزشگاه‌ها پایان داده شد.
حسینی‌نیا به مراحل ثبت درخواست صدور مجوزها اشاره و اضافه کرد: متقاضیان واجد شرایط دریافت‌کننده مجوز فعالیت می‌توانند با فراهم‌کردن الزام‌هایی مانند فضا، تجهیزات، مربی، برنامه آموزشی و اخذ مجوز بلافاصله فعالیت آموزشی خود را شروع کنند و سایر الزام‌ها، مثل گواهی عدم سوءپیشینه، تأییدیه اداره اماکن و سایر تأییدیه‌ها را در بازه زمانی سه‌ماهه تهیه و ارائه دهند.
به گفته وی، متقاضیان راه‌اندازی آموزشگاه آزاد با مطالعه قبلی امکان‌سنجی و داشتن طرح کسب‌وکار و تحقیقات بازار و تجربه آموزشی وارد این عرصه شوند تا بتوانند در فضای رقابتی سالم به موفقیت دست یابند و پایداری فعالیت آموزشی خود را تضمین کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت که در دولت سیزدهم ۱۱ هزار و ۷۶۷ مجوز فعالیت برای آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد صادر شده است.
حسینی‌نیا اظهار کرد: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد چشمگیری همراه بود.
وی افزود: اکنون ۲۳ هزار و ۹۹۲ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد دارای مجوز فعالیت هستند.
 افزایش مراکز کارآموزی و جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به تازه‌ترین اخبار درخصوص مراکز کارآموزی و جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی پرداخت و گفت: یک هزار و ۶۵۴ مجوز مراکز کارآموزی و جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی برای توسعه مهارت‌آموزی کارجویان صادر شده است.
حسینی‌نیا اظهار کرد: این آمار در مدت مشابه دوره قبل با رشد ۴۵۱ درصدی همراه بوده است.
وی افزود: اکنون ۲ هزار و ۲۰۰ مرکز جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی در کشور فعال است که خدمات آموزشی و مهارتی به کارجویان ارائه می‌کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدام دولت سیزدهم در «طرح صدور حداکثر سه روزه مجوز ایجاد مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی»، گفت: بر این اساس، اداره‌های کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان‌ها موظفند به محض تکمیل اطلاعات «درخواست ایجاد مراکزکارآموزی جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی» و دریافت تعهدنامه متقاضی حداکثر طی مدت سه روز کاری مجوز یک ساله ایجاد مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی را همراه با دسترسی به پورتال آموزشی به انضمام چهارچوب، اجرای استاندارد تمامی مؤلفه‌های آموزشی مورد نیاز شامل: فضا، تجهیزات، برنامه آموزشی، مربی و... به متقاضی صادر و ابلاغ کنند.
حسینی‌نیا تأکید کرد: طبق این طرح، کمیته نظارت آموزش در صنایع استان، با انجام نظارت‌های مورد نیاز، نسبت به تطابق مراحل شروع فعالیت مجوز ایجاد مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی و رعایت چهارچوب الزام‌ها اقدام کرده و گزارش نظارت را به کمیته آموزش در صنایع استان برای صدور مجوز پنج ساله با شرط متوسط ۳۰ ساعت عملکرد آموزشی به ازای هر یک از شاغلان ارسال می‌کنند.
به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این امر منجر به تسریع و تسهیل در پاسخگویی به نیاز صنایع و شرکای سازمان‌ها شد.
توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز محله‌های کم‌برخوردار
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز محله‌های کم‌برخوردار اشاره کرد و گفت: در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، به ۱۹ گروه هدف که عمدتاً قشر آسیب‌پذیر هستند، آموزش‌های مهارتی ارائه می‌شود.
به گفته حسینی‌نیا، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به‌عنوان سازمان توسعه‌ای با روحیه‌ای جهادی، آمادگی خود را در جهت توانمندسازی و آراستگی محلات کم‌برخوردار به مهارت اعلام می‌دارد.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار:

اتاق فکر شناسایی موانع تولید در وزارت کار تشکیل می‌شود

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار درباره دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مقرر شد کارفرمایان در اتاق فکری که برای شناسایی و رفع موانع تولید است، حضور یابند.
علی‌اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این جلسه علاوه بر ارائه راهکارها برای حل مشکلات تولید، مقرر شد کارفرمایان در اتاق فکری که برای یافتن راهکار در جهت حل مشکلات تولید است حضور داشته باشند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر کرد
سهم تعاونی‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور

مطابق آمار ارائه شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد کل تعاونی‌های فعال در حال بهره برداری و در دست اجرا در کشور تاپایان سال 1400, 99095 واحد بوده است. از این تعداد69291 تعاونی درحال بهره برداری و 29804 تعاونی در دست اجراست. همچنین تا پایان سال 1399 تعداد اتحادیه‌های فعال در حال بهره برداری 607 واحد بوده است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.
براساس نتایج منتشر شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 26,5 درصد تعاونی‌های فعال در حال بهره‌برداری در گرایش خدمات و 12,5 درصد کشاورزی و نزدیک به 16درصد در گرایش صنعت و 14,0 درصد تعاونی‌ها در گرایش مسکن قرار می‌گیرند. سایر گرایش‌ها سهم 22,1 درصدی را به خود اختصاص داده‌اند.
تعداد تعاونی‌های خدمات در سال1400 حدود 183 هزار و 49 تعاونی و کشاورزی حدود 149 هزار و 18 تعاونی و صنعتی حدود 110 هزار و 37 تعاونی و مسکن حدود 970 هزار و یک تعاونی، تأمین نیاز مصرف‌کنندگان حدود 408هزار و 7 تعاونی و تولیدی توزیعی حدود 239 هزار و یک تعاونی، حمل‌ونقل 217 هزار و 3 حمل‌ونقل و 149 هزار و 5 تأمین نیاز تولیدکنندگان، 122 هزار و یک تعاونی عمرانی و 114 هزار و 9 تعاونی دستباف، 939 هزار تعاونی معدنی و 801 هزار تعاونی نیاز صنعتی، 341 هزار تعاونی سهام عدالت ثبت شده است.

  • گروه خبری : خبرهای عمومی
  • کد خبر : 93439
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین